Diet á la Nanna

Det är några som har frågat vilken diet jag ska gå på osv. Jag har ingen diet som jag ska följa. Däremot har jag tagit inspiration från LCHF (Low Carbs High Fat) men eftersom jag tycker att det kostar alldeles för mycket att följa den dieten så skapar jag min egen. Jag har tyvärr ett sockerberoende och för att minska detta så kommer jag till 90% utesluta pasta, ris, potatis och produkter gjorda av spannmål (vete, havre, korn o råg). Lightprodukterär inget för mig eftersom mycket är tillsatt i dessa produkter så som E ämnen, glutamat, sötningsmedel osv. Sötningsmedel gör att man blir mer sötsugen och hungrig och lurar kroppen att producera mer insulin vilket i det långa loppet av extrema intag ger diabetes har jag hört. Så nä.... Äkta råvoror ska det vara. Mindre kolhydrater, mer naturligt fett (som finns i ex smör, grädde, avokado, lax, nötter och olivolja) och mer proteiner (kött och ägg exempelvis). Jag kommer motionera mer för det är A o O när det gäller viktnedgång. Ska även försöka äta var tredje timme och mindre portioner och bara en portion per måltid.

Lördagsgodis heter det av en anledning. Då kommer jag njuta av mörk choklad och egen bakat! Gelegodis osv innehåller 98g kolhydrater/ 100g vilket är nästintill endast socker. Så blir man sötsugen så kan man ju lika gärna knapra på en socker bit. Godis har aldrig varit min grej. Men choklad är jag en softie för. Läsk ska låtas bli, öl ska låtas bli men torra viner får man gärna dricka =D

Jag har en sambo som lagar nästintill all mat hemma hos oss. Detta för att han tycker det är grymt kul och för att är extremt duktig på det. Det blir för dyrt för oss att laga två olika middagar och därför väljer jag att när han lagar Spagehetti o köttfärssås till exempel så tar jag väldigt lite pasta o mer köttfärssås o sallad. Därmed slipper han fundera hur han ska göra när han står i affären o ska handla mat osv.

Men som sagt, det gäller att använda sunt förnuft och mycket motion så går det hela i hamn! Idag har jag hunnit med ett rejält aerobicpass och 2 långa promenixer. Lovely!


Kommentarer
Postat av: Emelie

Svar: Jo jag har haft ett riktigt bra sommarlov hitils (förutom det jobbiga sommarjobber hehe)! Hoppas bara på lite mer soliga dagar innan hösten kommer :D

2009-07-20 @ 20:44:58
URL: http://somesortofhero.blogg.se/
Postat av: Stina

Sv: Bilder kommer, men inte ikväll :)

Kvällen har hittills erbjudit varma marschmallows och tv tittande. Väldigt mysigt!

Kramar

2009-07-20 @ 20:54:01
URL: http://spinnin.blogg.se/
Postat av: i

Sv : inget spec, träffar kompisar fester sola bada hihi sj ? :) <3

2009-07-20 @ 21:15:39
URL: http://presspause.blogg.se/
Postat av: ellen, fotografera<3

sv: hm.. alltså va? :D nu fattar jag ungefär noll, haha!



tack tack tack :D

2009-07-20 @ 21:27:23
URL: http://mychoise.blogg.se/
Postat av: Ebba

Sv: haha japp ;)



Japp! :)

Gör du då?

2009-07-20 @ 21:33:30
URL: http://faglarsot.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack själv =)

jag har det bara bra sj då?

jag förstår att de tar tid att svara på kommentarer... ibland är det jätte jobbigt men så roligt på samma gång att folk besöker ens blogg :)

2009-07-20 @ 21:35:50
URL: http://soola.blogg.se/
Postat av: Laila

Folk blir bara tjockare och tjockare. Vad tycke du om det? :P ♥

2009-07-20 @ 22:00:47
URL: http://blog.lailaaziz.com
Postat av: Emelie

Det låter som att du har en väldigt sund inställning till det :)



Det är bra med mig. Har varit ledig idag, men känner att jag hade behövt en dag till. I morgon är det jobb igen, tills på söndag. Längtar efter att få vara ledig ett par dagar i sträck.



Hur är det med dig annars idag? Jobbat eller haft annat för dig i dag? :)

2009-07-20 @ 22:08:48
URL: http://wrongtogether.blogg.se/
Postat av: Frida

Å, vad bra. :)

Jag har varit i Hunnebostrand. Där är vi varje sommar, så det är inget speciellt egentligen. Har du varit någonstans i sommar än då? Eller planerar du något?

Med mig kan det knappast bli bättre. Jag är så glad! Jag får äntligen umgås med mina kaniner igen... jag har hoppat med dem ute i trädgården, gett dem nya färska grenar att tugga på... och fyllt på sköldpaddornas akvarium med lite extra vatten samt en smaskig laxmåltid. Jag älskar djur. Skriva och djur, det är mitt syre.

Hur mår du själv?

2009-07-20 @ 22:36:46
URL: http://hjartatsmening.blogg.se/
Postat av: Frida♥

Svar: Nej, jag tog en långpromenad med hunden istället ;)

2009-07-20 @ 22:46:12
URL: http://fridasnellie.blogg.se/
Postat av: Malin B

Vad KUL att du lämnade en hälsning i min blogg så att jag kunde besöka dig.Jag är grymt sockerberoende i perioder så här måste jag hoppa in och hejja på dig med förhoppning att själv bli inspirerad.

Förr i tiden var jag så mycket duktigare på att hålla vikten nu "fuskar" jag alldeles för mycket...

2009-07-20 @ 23:29:45
URL: http://malinbayard.blogg.se/
Postat av: Tia

Hejsan =) Kika gärna in på min blogg vettja =)

http://martina86.blogg.se



xoxo

2009-07-21 @ 09:32:51
URL: http://martina86.blogg.se/
Postat av: tess

usch, det är skitjobbigt det där med mat.. jag kämpar varenda jäkla dag med de där kolhydraterna. De är boven, iaf i mitt, drama.. Men det går, det går jäkligt bra just nu faktiskt :) Ett tips från mej, är att äta så gott som ingenting under tre dagar. Och då bara frukt och smoothies. Du kommer att vara hungrig, jag sak inte ljuga om det. Och inte heller orka träna. Men då drar lixom magsäcken ihop sig och blir mindre, och dag fyra när du äter vanlig mat igen så kommer du märka att sötsuget är så gott som borta, och du orkar inte äta lika mkt som förut. Det funkade för mej iaf =)

2009-07-21 @ 10:44:35
URL: http://latess.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0