Torsdag hela dagen...

Det är det så vitt jag vet. O min kära mamma fyller år idag! Hipp hipp hurra hurra hurra!

Idag ska jag ner på stan och köpa presenter till henne och min lillebror som fyller imorgon. Har världens ångest över det hela för jag är verkligen urkass på det ämnet. Men det löser sig säkert. Kanske unnar jag mig en glass också... eller inte.

Kan tipsa om en ny blogg. http://gottenkeltsnabbt.blogg.se
Där står det lite recept dock endast 2 just nu men det dyker upp nog fler snart. Idag var där en grymt god soppa. :)

Jag hoppas att jag hinner få gjort mycket här hemma idag. Det är dags att städa och stryka. Jag hatar både sakerna. Men det är väl ett illa måste.

chill!


Fö'lsevecka

April är vår familjs släktmånad. Vi är massor som fyller år. Bara inom familjen är det först jag den 7, mor 23e o lillebror 24e. Far kommer först i december. Nu ska jag försöka klura ut vad jag ska inhandla till dem. Det är inte det lättaste. Tycker det är supersvårt. Särskilt till lillebror. Fyller ju 19... blir svårare o svårare.

Idag var jag på Olikt o hjälpte till. Det var superkul! Precis som vanligt. Sedan har det blivit lugn dag. Våren har kommit på god väg till sommaren och mer o mer blommar. Det är så mysigt!

Nä... jag ska noga hoppa i säng nu. Det är 3e kvällen jag har lovat mig själv att vara i säng till 22... o klockan är nu 00.03haha!

Ha det gott folket!

Vårbilder


Körsbärsträd

Just an ordinary day... med GLASS!!!

Idag har det varit en relativt tråkig dag...

Inget roligt har hänt alls. Det enda jag bara ABSOLUT måste tipsa om är MAX mjukglass (ni vet hamburgerkedjan...) som bara är så sjukt god! Vi som bor nere i Skånes vänstra hörn vet att i Bjärred finns det den godaste mjukglassen på jorden. Gräddig, lagom kall och mjuk o fluffig. Max glass är exakt likadan. Mums!
Förra sommaren var vi i Danmark i Gilleje och åt glass på vår tur. Vi tog en liiiiten mjukglass, dvs den minsta av de 3 storlekar som fanns... Den var inte alls liten! Jag tog en i en strut o Johan i en bägare... Kan ju säga att vi orkade inte äta upp dem...


Stum av nöjdhet!

Denna helg har varit helt underbar.... Det finns knappt ord för det. Har varit uppe i min andra hemstad Kungshamn (ligger bredvid Smögen) i Bohuslän och firat farfar som fyllde hela 80 år. Jag har inte varit uppe i Kungshamn på 8 år och nu när jag kom upp var det som att komma hem på ett sätt. Det har spenderats mycket tid där genom barndomsåren och hela släkten på pappas sida bor där. Det är ett ställe där jag har en del av mina rötter. Jag bodde hos min kusin Anna o hennes gubbe Roger o deras barn Tuva och Sebastian. Jag trivdes som en fisk i vattnet hos dem och hade väldigt roligt med barnen och mystid med kusin!
Festen som var med de närmsta släktingarna hade två enorma fat med de godaste havskräftor jag någonsin ätit och räkor samt massor med räkröra och ett fat med varmrökt lax. Sedan var det vanliga till behör som aioli att doppa räkor o kräftor i och en romsås, potatissallad, sallad o bröd. Såååååå gott det var! Goda tårtor bjöds det på också efter man ätit sig proppande mätt på skaldjur. Det skålades, sjöngs och berättades anekdoter av min far om farfar och hans 3 söner.
Det var en underbar helg och jag kan garantera att jag snart kommer tillbaka. Då hoppas jag att min andra kusin kommit hem från España så hon kan vara med och festa loss!

Ett stort tack till er Anna och Roger för att jag fick stanna hos er. Hoppas ni kommer ner snart till oss också!

Kungshamn från SmögenbronFarfar o jag :)MMMmmmmmmmHallontårta :)Mockatårta....mmmmmJag och min underbara faster :)Kusin o jag tar en snaps :) hiihiBlondes have more fun... :)Underbara Tuva o SebastianDet blev över till lunch dagen efter :)Faren min är gillad av barnen :)Saknar er!

Min dag..min alldeles egna dag :)

Det är det idag... min födelsedag! Oj vad jag älskar att fylla år! Och jag har njutit heeeeeeela dagen! =D Fick i present av mamma o pappa att klippa o slinga håret idag. Blev så fin så fin så! =D Mamma bjöd mig på frukost/brunch/lunch och sedan blev jag o gårdagens födelsedagsgris Karro bjudna på fika av Freja :) O sen firade jag med sambo och lillebror med flickvän ute på restaurang. Det var trevligt. :) Jag är nöjd :)


Världens finaste...

.... Karolina fyller 25 år idag!!!! Ett superstort grattis till dig gumman!

Karolina är en av delägarna till Malmös snyggaste tjejklädesbutik Olikt. (http://www.olikt.se/)

Ser framemot att få fira dig stort på torsdag! =D
Hipp hipp hurra hurra hurra!!!!



I min lilla lilla värld av blommor...

... den sången från Rännstensungar är ju bara för söt. Och jag har nog blivit vårtokig. =D Denna underbara sol, alla underbara blommor och all fågelsång och kvitter kan ju inte annat än att göra en lycklig!!!

Det var mysigt att grilla i lördags. O så gott! Det är underskattat det där med att grilla. Borde göra det oftare... Min gubbe är en riktig grillmästare. Han får till de godaste marinaderna och glazerna och köttet blir alltid perfekt. Han e go han min gubbe :)
Men sedan somnade jag i hans knä när klockan var 21.30 så mycket till sällskap var jag inte.

Igår bestod hela dagen av att tvätta. Det blev många maskiner och just nu så står de i mina blåa Ikeakassar och väntar på att bli vikta och strykta. Jag vänder bort huvudet och tittar på solen istället. Mycket roligare eller vad säger ni? :)

Imorgon fyller jag år! Tjo hoo! =D

Grillmästaren =DGodare än godast


Underbart värre..

Namnsdag x 2 =D

Jag har namnsdag idag o igår. 2 dagar i rad! Kan ju inte bli roligare... dessutom fyller jag år nästa vecka! Kan ju inte bli bättre! En massa grattis till mig!


Utmärkelse =)

Jag har fått en utmärkelse av http://blondis81.blogg.se =D
Tack för de fina orden gumman! Blev jätteglad! Har fått två utmärkelser innan av Petra. Men det var så längesedan och jag glömde helt bort att lägga upp dem =( Men jag blev jätteglad för dem med!
Jag skickar vidare denna underbara utmärkelse till butiken Olikts blogg för jag tycker att de är så bra. www.olikt.se kolla in deras nya vårnyheter! De finns i Malmö.
Sedan ger jag den även till en av de finaste vänner jag har. http://inredningstokig.blogg.se Hennes blogg är rolig att läsa och helt ny! =D


Grillning, sol, kall öl o Sahara Hotnights

Min weekend är ju bara helt jävla fabulous!
I torsdags började det... Så sjukt underbart väder! Dessutom fyllde världens bästa Petra år!! =D Jag satt i stadsparken och käkade årets första glass med Sandra. Lutade oss mot ett stort träd och bara njöt av solen! Sedan strosade jag runt på stan och kikade in alla vårnyheter i butikerna, träffade Fia och fikade och tittade i ännu mer butiker.
Sedan igår fortsatte det fina vädret... Jag hjälpte 2 vänner att flytta och fick rejält med motion och träning =). På kvällen igår satt jag och min käre sambo och avnjöt kall öl i solen på balkongen.... MMmmmm... Efterdet gick vi ner på stan och åt och fortsatte till konserten med Sahara Hotnights där vi stod uppskrivna på gästlistan :) Nice nice!

Det är ingen dålig weekend. Idag har vi ätit frukost ute på balkongen och nu ska lägenheten städas ordentligt, det ska gås långpromenader och sedan ska det grillas!!!! Mmmmm.... Imorgon ska det njutas om vädret håller i sig. I löööööw it! :)

Här kommer lite bilder från de härliga dagar som har varit. Siri har njutit massor med i solen, solkatt som hon är :) Jag bara älskar när det är så mycket blommor överallt. Scilla blommorna vill jag ha över en hel gräsmatta när jag får hus.... Som ett stort blått hav.

Alla bilder är klickbara till det större.
Sahara HotnightsScillori parkenGott gotti gott gottMer Scillor...Krokus

VÄRME!!!!

Äntligen har solen och värmen kommit! Jag njuter!!! Nu blir det ner till stan för att träffa Sandra och äta årets första glass ute :)


På vems villkor?

Jag har inte bloggat på länge, länge. Jag har inte haft lust helt enkelt. Har inte vetat vad jag ska skriva om. Hur intressant är det egentligen att läsa om någon som man inte känner att man har gått till ica o handlat, suttit vid datorn hela dagen och sökt jobb osv. Inte ett dugg. Enligt min åsikt.
En del pauser har det blivit i mitt bloggande då och då och sedan har jag tagit upp det med frisk energi och bloggat hur mycket som helst och sen kommit in i en olust period igen. Har kommit på varför dock.
Varje gång jag kommit igång och bloggat massor har jag fått massor av kommentarer osv. Jättekul!!! Det är en stor bekräftelse när man går in och ser att mer än 50pers har lämnat en kommentar! Sedan tar det ca 2-3 timmar att svara på dem och under den tiden har man fått 20 till och så fortsätter det. Det slutar med att man sitter hela dagen med det där. Jag var igång och var ute och tittade på andras bloggar, kommenterade och svarade påkommentarer och la egna inlägg flera gånger om dagen. I över en vecka. Var super aktiv. Kom jag med på "aktiv listan"? Nej. Då tappade jag sugen lite. Men sedan kom jag på att jag satt och bloggade för alla andras skull och inte för min egen del. Jag tappade den röda tråden och fokus på vad som helt enkelt är viktigt för mig i mitt liv.

De som bloggar och är aktiva mycket tycker säkert att det är superkul och då ska de fortsätta med det. Men jag kommer blogga när jag känner för det och svara på kommentarer när jag känner för det. Annars kan det likväl kvitta. Det är min blogg och där skriver jag efter mina egna villkor. Inte någon annans.

Någon som har tips till middagen?

Idag har jag sådan idétorka till vad det ska bli till middag. Har ingen alls lust att ta mer rester som det nu ätits av i tre dagar. Hade varit trevligt med något annat idag... Typ någon wokgryta....mmm ... med hoisin, chili, paprika, biff...  Där har du ju det tänker ni som läser detta. Men problemet är att jag är urusel på att laga mat. (enligt mig själv) Har dåliga smaklökar så smaka av maten så den blir finemang är supersvårt. Gubben däremot är en riktig gourmetkock. Han svingar ihop något gott bara av att titta i kylen. Något som jag aldrig skulle kunna tänka mig att kunna få ihopa. Han är inte utbildad kock men en jävligt bra amatör. Kan få fram de mest fantastiska rätter och smaker. Så köket är hans.... Men idag kommer han hem sent och det är jag som får stå vid spisen då.
Nä det får nog bli en tripp till ICA.

Någon som har lust att dela med sig av snabba billiga enkla recept?

Hemmagjord wienerschnitzel hade inte suttit helt fel nu...


RSS 2.0