En kamp mot det bra

Idag har det varit en bra dag på det nya. En riktig nystart. Jag orkade göra mycket och jag fixade att ta egna initiativ och beslut. Det har blivit mycket gjort och jag är stolt över mig själv.

Imorgon är det ännu en ny dag och då tar jag tag i allt på nytt.

Jag var på återbesök i jan hos min läkare och jag är tvungen att fortsätta med min medicin. Riktigt tråkigt. Men det är mycket som har hänt så det är kanske lika bra. Just nu så är varje dag en kamp för att resa mig upp från att ha fallit halva biten igen i vinter. Att börja orka, kunna ta initiativ, inte vara trött, inte vara ledsen, se framemot saker, vara social och bara kunna skratta och le på riktigt. I våras och somras var det som värst. Men i höstas växte jag mig stark och sedan föll jag i vintras och nu är jag på god väg igen. Men det är tufft.
Inte minst för min sambo. Att kunna förstå och kunna hjälpa och kämpa och älska. Jag beundrar honom. Han är stark och jag har aldrig någonsin sett en sådan stark kärlek. Kämpa och kämpa och till slut så blir det mer än bäst.

Något som stör mig dock är en biverkning. Gäspningar. Jag gäspar fan var 15e sekund utan att överdriva. Ibland när jag ätit eller varit ute o gått blir det lite bättre. Då gäspar jag bara en gång i minuten ungefär. Folk börjar undra om jag sover om nätterna och jag är uppe o skakar rumpa hela tiden eller vad som händer. Men jag är inte trött och jag har inte syrebrist. Jag bara gäspar. Det är kul när jag är tillsammans med en annan vän som tar samma medicin. Vi sitter och gäspar hela tiden hahaha! Man blir en mästare på att gömma gäspningar.

Nu vill jag att allt ska bli kanonbra. Men jag får nog börja med att se till att morgondagen blir lika bra som idag så är jag på rätt väg :)


Psst...

Lägg gärna till mig på blog lovin' ;) Puss!

Längtan!

Det har det varit nu i några veckor tills att min underbara vän ska komma ner och hälsa på! Och idag bara om en timme så kommer hon! *weeeee* =D Ska bli så skoj att träffas igen!
Det ska bli fnitter, fnitter, fnitter, massa prat, uppdateringar, några planeringar om lite roliga saker som vi ska hitta på och så måste vi ju ha tjejmiddag med! Hon bor hemma hos en annan vän, vilket är bra för hon har vovven med sig och det hade inte min kise gillat. Så senare i veckan ska vi samlas lite gamla vänner till henne där och ha myspysmiddag! :)
Har toklängtat efter detta!

Vad är det bästa minnet ni har med en bästa vän som gör er glada bara av att tänka på det
?

Nytt!!!!

Idag är det måndag som ni alla säkert redan har märtkt :P Men idag så ska jag banne mig få lite eld i baken. Jag har slarvat på sistone. Här hemma, med träning osv. Idag ska jag sätta fart. Nu måste det verkligen bli av dessutom. Därför skriver jag det här inne. Fan vad pinsamt om det inte blir av då. Liten extra spark i baken blir det.

Vad ska jag då göra? JO!
1. Träna!
 Anledningen till att jag måste börja träna är först och främst för att jag ska må bättre. Jag har lätt att få svullna ben, har
i släkten att få åderbråck tidigt (o vem vill ha det när man är 26?!) och dessutom så hade det inte skadat att minska midjemåttet som har ökat lite. Enligt läkaren så ändras  tydligen omsättningen efter man fyllt 25 och det är lättare att saker och ting sätter sig på höfter och mage och det är svårare att bli av med ju närmare 30 man kommer. Detta är säkert mycket beroende på vilken kropp man har men dock ändå.... Dags att snygga till sig med!
2. Jag ska sätta fart med att söka mer jobb. Hade varit himla trevligt att få ett.
3. Bli klar med mitt xjobb som jag fortfarande inte är klar med.
4. Vara duktigare här hemma på att städa osv. Sambon gör tydligen mer än jag säger han. Dags att bli jämlika!

De fyra punkterna borde jag ju kunna klara av. Inte så mycket ju. Lite rutin på det hela så går det som smort.


Gorgonzolalyx

Idag när jag hade bloggat färdigt så ringde min mormor och undrade om jag ville komma o fika. Självklart ville jag det! Så jag tog bussen dit och satt och fikade. Sambon skulle komma när han hade slutat jobba. Under tiden vi sitter och ljuger så bankar det hårt på dörren. Sambon redan? Men icke det var ju moster o morbror som kom! Sen kom sambon ett tag senare. Satt där allihop o fikade och hade hur trevligt som helst! Jag gillar min släkt =)

Sen åkte vi och handlade och lagade god middag. Pasta penne med gorgonzolasås, rucola, riven parmesan och valnötter. Rena lyxmiddagen! =) Jag älskar gorgonzola.... eller mögelost över huvudtaget... Gärna med ett gott glas vin till, lite fikon marmelad och massa mys!

För att göra den goda pasta rätten så ta och koka pasta under tiden lägg ner en rejäl bit gorgonzola och cirka 1 dl grädde. Låt det smälta ihop under omrörning på SVAG värme. Addera mer grädde om du vill ha såsen tunnare. Det är superlätt att bränna vid. När det är klart och du har smakat av tills det är gott. Servera med hackade valnötter, ruccola och riven parmesan.


Jävlar!!

Vilket rekord jag fick igår! Hela 98 unika besökare! thank you!!! =D

Passa på att lägga till mig på bloglovin också go vänner! :D

Idag har jag suttit o svarat på alla underbara kommentarer som jag har fått.
Nu ska jag storstäda lägenheten så här blir jättefint tills min sambo kommer hem från jobbet :)

Blir nog en god middag och något att baka ikväll med.  Och en promenad i solen :)

Vad ska ni hitta på idag?


Underbar kväll!

Igår skulle jag ju få en överraskning av min underbara sambo. Han hade ju redan avslöjat att vi skulle ut o äta under dagen men inte vart vi skulle. Bara  det tyckte jag var spännande! Men vi åkte ner till centrum och började gå. Han tog mig då till en italiensk restaurang som vi inte varit på innan och ätit mer än lunch. Hans italienska kurskompis hade tipsat honom att denna skulle vara den bästa italienska restaurangen i hela staden. Och OM den var!!! Det var helt sagolikt god mat!!!!! Började med Carpaccio Bresaola med hyvlad parmesan och ruccola till. Gryyyyyymt. Det var stora skivor bresaola och det var så goda att jag inte visste vart jag skulle ta vägen!  Johan tog Bruschetta med lite olika krämer på bla annat tapenade. Till huvudrätt åt jag kalvsaltimbocca med parmaskina och färsk salvia med vitvinsås och rosmarin potatis... och jag smälte igen... Johans huvudrätt var gudomlig med... en stor oxfilé bit perfekt grillad med basamico sås o rosmarin potatis. Sedan till efterrätt var det chokladmousse med chili i....GAH!!!!! Jag tyckte den nästan var bättre än sex.... guuuuuuuud vad god den var! Till allt detta så beställde vi in en flaska rött vin som vi ska gå på jakt efter för det var så gott! Så jag var minst sagt grymt nöjd med kvällen. Det tog inte lång tid att få maten, personalen var supertrevliga så denna restaurang får högsta betyg av mig!!! Sen drog vi oss hemåt och hade supermysigt här hemma....


Pirrig! =D

Tänk att jag kan känna mig pirrig inför ikväll! Det är som när man skulle på de första dejterna och var supernervig och alla fjärilar i hela världen befann i sig i magen! Ok.... kanske inte riktigt alla fjärilar i världen befinner sig i min mage men i alla fall en fjärdedel!!! O det är mycket när man ändå varit tillsammans i så många år som vi har varit!
Det ska bli jätte kul att få gå ut och bara mysa och ha massa kärlek!
Jag har fått veta att vi ska gå ut och äta. Misstänkte detta men man vill ju inte skapa förväntningar så man blir besviken sedan. Men jag måste ju vara fin och jag vill vara extra fin ikväll...  Jag har sådan klädångest så ni inte bara anar.... Helt plötsligt är alla kläder i hela klädkammaren skitfula. Vilket i-landsproblem hahaha! Ja vi får se vad det blir. Något kan jag säkert hitta...

Vad roligt att så många berättar vad ni ska hitta på idag! Jag har ju till o med fått se att en förlovning har skett här bland alla bloggarna =D Det är skoj!!
Men det är ju många som inte firar det med. Antingen tycker man att det är ett onödigt jippo idag eller så har man helt enkelt ingen att fira med. Fast man behöver ju inte ha en pojkvän eller flickvän att fira med. Det handlar ju om kärleken i vänskapen och inom familjen med som man ska visa. Att man tycker om sina vänner , syskon och föräldrar också!

Jag har några underbara vänner som jag värdesätter oerhört högt. Alla ni vet nog vilka ni är... Samt hela min familj... Älskar er massor!

Puss på er alla!!

Här är några av mina underbara vänner och kärlek dock inte alla då skulle de inte få plats :)

Hjaaaaaartedag!

Sagt på redi skånska! Haha!

Jag älskar alla hjärtans dag! Kan inte hjälpa det! Tycker dock inte om att köpa massa presenter så där till min gubbe men jag vill gärna visa kärlek liiiiiite extra mycket denna dag. Äta lite extra god mat och lägga ner lite mer tid på varandra än vanligt. Tycker att denna dagen fungerar som en påminnelse om hur många vi har runt omkring oss som vi faktiskt bryr oss om!

Idag har dock min underbara älskade sagt att han har en överraskning till mig. Jag ska vara klar klockan 18.00 ikväll. Spännande! Jag hade bara hoppats på att få lite rosa rosor när han kom hem idag. Men en överraskning tackar man ju inte nej till =D

Vad ska ni hitta på idag? Betyder denna dagen något för er eller är det bara ett jippo?


Fredagen den 13e...

Sägs vara otursdagen av alla dagar... Fast idag tror jag inte ett skvatt på det! Det är solsken o blå himmel, 2 dm snö nästan och helt underbart svinkallt. Kan inte bli bättre! =D

Nu har jag som ni sett äntligen fått i ordning min bloggs utseende. Det var ju på tiden! Har haft hur mycket som helst olust att blogga när man har en blogg utan någon design alls. Ingen header o bara tråkig tråkig. Men nu har jag äntligen som sagt fått tummarna loss och gjort en EGEN header aaaaaalledes själv och lyckats få in den med haha! Det var lite tricky kan jag lova. Ni som är hejare på det där skakar säkert på huvudet... :P Jag har även blivit medlem på bloglovin så nu kan alla som vill PRENUMERA PÅ MIN BLOGG!!! Jag har redan hela FYRA stycken! Trodde jag inte! haha! Det är mycket för mig ska ni veta! Men det ska bli roligare nu o blogga!

Vad har hänt på sistone då? JO! Det har ju varit tjejmiddagar och det har varit goda mysmiddagar och så har jag hjälpt till i butiken OLIKT! ( www.olikt.se) Det är så sjukt mycket snyggt som har kommit in i butiken! Jag ska göra ett inlägg om butiken sedan. SKa bara ta lite snygga bilder först så ni får se!

Igår till idag åkte jag hem till mor o bror och åt middag och mös. Sedan idag gick jag en långrunda till stationen i det underbara vädret och fotograferade jättemycket. Får ju passa på... Vem vet när det blir snö i Skåne igen nästa gång???

Nu ska jag försöka ta o svara på alla underbara kommentarer som har legat och väntat på att bli besvarade under en alldeles för lång tid. O så ska jag läsa alla underbara bloggar som tillhör dem också.

Ses snart go vänner! Ha världens underbaraste fredag trots att det är fredagen den 13e....

Bjuder på en bild från när det precis snöat häromdagen...


Fredag!!!

Idag har det varit en riktigt bra dag! Var och lunchade med en annan bloggtjej. Det  var så kul att äntligen träffa henne och vi hade jätte trevligt! Checka in hennes blogg!

http://blondis81.blogg.se

Ikväll bär det av ut på landet för den fjärde tösamiddagen! Det ska bli så kul! Denna tradition vi skapat är så roligt! Man ser riktigt framemot nästa gång det är!

Jag har inte haft internet då det pajade i butiken varken denna veckan eller förra helgen så därför har  det blivit dåligt med bloggande. Men det är inte så mycket som har hänt i mitt liv ändå. Har varit rätt trött.

Igår kväll var jag dock hos min underbar vän Gabbi och pimpla vin, åt pizza och massa naturgodis.... Snacka om att jag var mätt!!! Men det var längesen vi träffades och så mycket vi pratade! Men vi hade kul!!! =D Det får vi göra igen snart gumman!

Ha en underbar kväll allihop så hörs vi i helgen!

RSS 2.0