Trämannen

Tittar ni på kanal 5s Hälften man hälften träd? Mannen har vårtor över hela kroppen o på händer och fötter är det så extremt att  det ser ut som om det är trädrötter som växer på honom. Programmet visar även fler som har liknande hudsjukdomar.

Stackars människor.... Man kan skatta sig lycklig som lever i ett land med bra sjukvård så att man kan få vård relativt fort.


Utmanad

1. Vilken del av ditt utseende lägger du ner mest tid på?

Alltihop. Jag ser till att träna, sköta om ansikte o resten av kroppen genom o peela, smörja in och vårda helt enkelt!

2. Om du kunnat bo varsomhelst i hela vida världen, familj, vänner, jobb, allt hade följt med, vart skulle det då varit?

Till mitt andra hemland - Nya Zeeland

3. Finns där något du SKULLE VILJA göra, men aldrig får tillfälle, tid eller råd med?

Starta en fotoagentur och bli proffsfotograf

4. Vilka är dina TRE favoritbloggar?

OJ.... måste jag välja 3 bara... Vardagsbekymmer säger jag då bara för det är min nummer ett.

5. Prenumererar du på någon tidning?
Elle Mat o Vin, Digital Foto


6. Vad fick dig att börja blogga?

En vän som bor långt borta började göra det för att vi lättare skulle kunna följa hennes vardag o sen ville hon att jag också skulle göra det för samma orsak o på den vägen är det.

7. Har du några stora planer detta nya år?

Många... o alltid för stora...

8. Köper du helst "köbekaugor" eller bakar du hellre själv?

De är alltid "himmabaugade"

9. Till vilken organisation/fond skulle du skänkt 500kr/månad om du vore tvungen?
WWF



10. Vad för sorts husdjur har du haft genom hela din livstid/har du just nu?

När jag var liten var det undulater ,akvariefiskar och kanin. Nu är det världens mysigaste kise!

11. Om du hade en tidsmaskin, till vilken tid skulle du då åka?

Jag hade velat åka till Jane Austens tid med fina klänningar, mycket baler och allt vad det nu var....

12. Vad är det mest onödiga du har köpt?

Menar du att jag ska komma ihåg sådant???? Det förtränger man!

13. Vilket ämne i skolan var för dig det värsta?

Matematik

14. Har du några inplanerade resor det här året?

En bilresa med älsklingen blir det nog.

15. Berätta 3 saker som jag och dina läsare antagligen inte visste om dig? ;)
Har bott i Nya Zeeland
Har haft tuffa år som gjort att jag har blivit stärkt som person.
Är faster


16. Bara måste ställa denna fråga; Läser du Blondinbellas blogg?

Nej men har varit inne o kikat. Kan ju säga att det gjorde int emig något att hon åkte ut....

17. Är märke viktigt för dig, vad gäller kläder?
Nej, så länge jag trivs med dem och tycker att de är snygga gör det inte vad de är för märke. Men de ska hålla och gina tricot hamnar tyvärr längst ner på listan för kvalitetskläder. Trist för de är fina.


18. Hur länge har ditt förhållande du har just nu varat, ELLER; hur länge har du nu varit singel?

Jag och Johan har varit tillsammans i 8 år i maj

19. Svär du ofta?

För ofta.... Vet dock inte varför de halkar ur munnen på mig... Rätt onödigt egentligen

20. Var i Sverige har du din absoluta favoritplats?
Kungshamn i Bohuslän (hälften av släkten bor där), Skånes österlen samt Flickorna Lundgren på Skäret....


Alla som vill får ta denna utmaning.


OLIKT!

Denna vecka är jag och hjälper mina underbara vänner i deras butik Olikt i Malmö. Kika in på www.olikt.se för att se vad de har för roligt!

Ska bli riktigt kul att vara här o hjälpa till! Som att få rå om en egen butik lite på nåt sätt :) I stunderna då här inte är kunder kommer jag kunna vara aktiv på bloggen o sedan läsa min bok. Jag har fyllt butiken av det som kan fyllas och städat alla hörn.

Jag hoppas jag får lite sällskap av någon idag.

Österrikisk myskväll!

Det blir det ikväll! Det ska lagas wienerschnitzel (självfallet av kalvinnanlår!) och det har inhandlats österriskisk öl o hela fadderullan. Fan va gott det ska bli! =D
Sen ska jag slå mig ner i soffan o bli svensson med stor del av svenska folket o glo på Let's Dance eller så lär jag mig något nytt på På spåret med de äldre... Fast kl 21 blir det nog att se Benknäckargänget på TV3... Den är rolig!

Försökte hitta något roligt på slutrean idag meeeeen icke! :( Å andra sidan var jag inte alls på shopping humör. Blev istället för kläder att jag köpte fler färger. Jaja... de var nersänkta de med. :-P

Nu ska jag svara på alla era underbara kommentarer som jag inte hunnit med än o sen.... sen är det en kall öl som väntar...... MMmmmmmm


Pigg o glad igen =D

Efter en underbar helg med vännen i Vejbystrand så mådde jag skit. Mådde illa, var supertrött och jag ville bara ligga o sova hela tiden. Men det som låg o lurade slog aldrig ut och nu känner jag mig på topp igen! =D Tyvärr har bloggen fått ligga nere under tiden för energin har inte funnits till det.

I fredags hade vi mys middag med Fia o Anders. Åt gott i form av grillad lax och nypotatis och cheesecake till efterrätt. Vi spelade ett nytt spel som hette "Kommer du ihåg....?" och var ett memory. Super kul!! Tog tillbaka minnena från 80-talet med snowjoggers, stentvättade jeans, läsken vira blå tira och axelvaddar....  Hahaha! Det rekommenderas!! Anders blev bra kompis med Siri med när han började borsta henne med älsklingsborsten.... åh vad hon tyckte det var skönt!! :)

På lördagen åkte jag och Johanna upp o passade lite katter och gjorde brasa i kaminen, åt gott och onyttigt, pratade och fnissade. Helgen var välbehövlig. Kanske jag blev kass sen för att jag relaxade för mycket?!

Nu är det nya tag. Det är najs...


It's friday I'm in love...

The cure's låt är bara så klok ren! =D

Fredag allihop! Tjohoo! Vad ska ni hitta på?

Här händer det lite roliga saker. Först är det luncha med Bettan och sen ska vi ha gäster ikväll. FiaPia o Anders kommer! Det ska bli riktigt grym mat. Riktig vårmat... trots att vi bara är i januari. Jag tar chansen att skriva vad vi ska ha. Lax med NYpotatis! Det ni! Satan vad gott! Antingen ska vi grilla lax (japp på grill utomhus!! o ja det är kallt här.. -12!!) eller så blir det varmrökt lax. Har inte riktigt bestämt oss. Men det är så gott båda två. Till det blir det färsk grön sparris och sallad. Innan det ska vi ha lite tilltugg med champagne och sedan ska vi ha cheesecake till efterrätt. MUMS!
Först hade vi tänkt att ha en fin köttbit som vi har köpt hos slaktarn men.... vi ångra oss! När vi kom på lax igår kväll så bara titta vi på varandra o sa jaaaaa vad gott! Så Johan får ha den fina köttbiten imorgon istället. :P

I helgen ska jag upp till Vejbystrand med min underbara vän Johanna. Ska passa lite kisemisar i ett hus vid havet. Stannar lör-sön. Ska bli jätteskönt. Bara ta det lugnt, mysa, äta gott, spaa lite kanske, promenixa, kolla film o slappa!=D

Hoppas vädret är lika fint som när Johan o jag var i Kåseberga i våras....


Rekord!

Det har blivit besöksrekord här! Åh vad jag är glad!!! =D Nu är vi snart uppe i 100 om dagen! tjohoo!!!=D


Dagen flydde från mig

Dagen har gått så oerhört fort idag att jag bara står och gapar och undrar vad fan hände?!
Jag låg visserligen i sängen till klockan var 11 så det gjorde säkert sin del. Sedan efter det så sa det bara poff!
Jag är ändå lite nöjd med dagen. :) Johans tenta är över och det är han glad över. Nu ska vi bara invänta resultatet.

Innan hade jag planer för helgen men sedan ändrade jag dem när en vän var i nöd. Så jag tror faktiskt att denna helgen kommer bli riktigt mysig ändå:) Eller vad säger du min vän? ;)

Har inköpt tulpaner för att det är ju ändå tulpanens dag idag. Gjorde det dock igår för att de skulle vara riktigt fina tills idag. Så nu har jag en riktigt stor bukett med 50 tulpaner på bordet. Helt underbart vacker!

Jag fick ett oemotståndligt sug innan för varm boyboy med vispad grädde.... Gissa om det var gott!!!!!!!!!! =D Så mycket godare än på fiket.

Nu ska jag ha lite myspyskväll med min underbara gubbe :)


Virrig torsdag...

Känner mig dövirrig idag. Det lär nog bli en rolig dag då.... Kommer springa runt som en yr o förvirrad höna hela dagen. Kan nog bero på att jag stannade uppe liiiite för länge igår. En vän ville prata av sig o mådde inte så bra. Självklart ställer man upp!!! Det gör jag alltid för mina vänner om de behöver mig.
Idag blev konsekvensen av att jag lade mig sent att jag låg lite länge i sängen och kände mig halvdöd. När klockan var 11 steg jag upp efter att ha vaknat o somnat om x antal gånger och legat och dragit mig i minst en halvtimme om inte mer.

Nu blir det till att sätta lite fart idag. Ska försöka hinna med lite idag.

Johan är och skriver sin tenta idag. Så nervös han har varit... Sitter o håller mina tummar så de är blåa! Kommer ihåg hur det var och hur lättad man var att det var över. Sen blev man nervös för resultatet. Usch ja... tur att man inte sitter i skolbänken mer.

Vad händer för er alla i helgen? Är det något kul på G?

Så här känner jag mig idag...


Tävling!!!

I bloggen Bläckhornet pågår det just nu en tävling! Skriv en kommentar till henne och länka till hennes sida med bilden för att ha en chans att vinna! Glöm inte kika in på hennes tidigare inlägg med och se alla hennes underbara bilder från hennes hem.

1:a pris - "Amor Vincit Omnia" (Kärleken övervinner allt)
2:a pris - "Sum Pro Amore Meo" (Jag är för mina älskade)
3:e pris - "Carpe Diem" (Fånga dagen)

 



Lycka till!!!

Middag...

...det ska jag laga idag. Kan ni tänka er att min sambo har börjat släppa in mig i köket??? Fast det blir snabblagat idag. Morotsoppa med potatis och creme bonjour vitlök i... grryyyymt god.

Fast igår gjorde jag och min svägerska kakor... de blev goooooda. Jordnötschokladkakor med chokladbitar i. Hängde ni med? Hann storstäda köket också. Torkade ur alla skåp och hade mig... Fick hjälp av Siri med...


Tillbaka efter helgen...

Denna helgen har jag varit tröttare än vanligt. Därför har jag inte varit lika aktiv med bloggandet och att svara på kommenterer. Jag har inte ens haft datorn igång. Det var mycket som skulle göras i helgen och jag kände att det inte fanns energi över till att sitta framför datorn när jag väl hade tiden. Men nu är jag här igen =)

I torsdags var det som sagt Johanna dag och det var sååå mysigt! Dricka boyboy och mysa med en massa girlietalk... Gav henne en stooooor ros som var så oerhört vacker för hon är en sådan underbar vän till mig. Puss på dig!



Sedan i fredags var jag inne på Tösernas och hjälpte till lite. Det är min gamla kollega som har butiken och det går riktigt bra för henne. Det var så kul att få vara där! Mycket ansikten som man kände igen bland kunderna och det var många skratt under dagen. Tack gumman! =)
På kvällen mötte via upp Fia och hennes gubbe och gick på Vespa och käkade. De gör världens godaste pizzor där!!! En kall öl satt inte helt fel till heller :-P


Lördagen var vi rätt trötta. Men vi åkte och firade Johans syster på kvällen (igen) då det var lite mer släkt. Det var gryymt god mat och dryck och det var riktigt lyckat! Det bjöds på mycket skratt ända till sena timmen :)


Söndagen var vi över till ett par vänner och fikade. De har två underbart söta kattungar! Man blir ju helt salig och tanken på att skaffa fler slår ju inte alllls en...näääedå! ;-) Vi satte på ett klipp på youtube som heter Two talking cats där som sagt två kisar sitter o snackar med varandra på sitt eget lilla kattspråk. Detta tyckte kiseungarna var mycket intressant....


Sedan var det slut på helgen... Hoppas er var lika bra!


Johanna dag

Som jag sett framemot att åka pulka idag. Men vädrets makter än inte på vår sida i Höör. Blåser, är massa mulet o så. Inget bra. Så vi struntar i pulkan men inte boyboyen! Den tar vi hemma hos Johanna istället. :) Det får bli skitsnack, fnitter, drömmar och funderingar som tar över istället. Men det tackar jag inte nej till det heller. Det ska bli riktigt kul! Har inte haft en sådan dag på länge med min kära vän. Bara myyyyyss hela dagen!

Så jag kommer vara lite småkass på att uppdatera här idag. Men det får ni stå ut med.

Ha en underbar dag alla....

Det ska jag ha. Finally.


Skitdag...

Det är precis vad det blev.

Inget blev som jag tänkt mig överhuvudtaget.

Nu har jag hunnit svara på lite kommentarer och nu är det raka vägen till sängen. Är lite trött och har varit det hela dagen. Sambon är hemma för han har lov o tenta plugg. Jag har inte kunnat slita mig riktigt från datorn idag och då jag har gjort det så har det inte blivit gjort det som skulle bli gjort. Så han är lite småsur på mig idag. Fast det hade jag nog också varit på honom om det vore tvärtom. Snack o ingen verkstad gillar inte någon utav oss.

Så imorgon blir det en jäkla massa som ska hinnas med. Men ni vet ju hur jag är... Tidsoptimisten nummer ett...
Ska hinna med mycket innan jag sticker till Johanna o ska åka pulka vid lunch. Fan va det ska bli kul! =D

Ses imorgon så hoppas jag att dagen blir med mer energi än idag.

Massa gonatt kramar till er alla!

Trögt....

... det går svintrögt idag... o jag fryser om fötterna.

Nu måste jag ta mig själv i kragen och göra lite mer nytta.
Tror jag ska plocka undan lite, gå en promenad o ta lite snöbilder och gå till ica o handla hem till det jag ska baka och laga mat med.

Återkommer ikväll och svarar på kommentarer och recept och bilder från idag.

Lunchen var god idag i alla fall. Knäckemackor med ägg o kaviar, ett ägg bredvid med perfekt gula och så boyboy. MUMS!


Underbara dag!!

Det kan man verkligen kalla det när man vaknar upp till solsken, blå himmel och SNÖ!!!!! =D Jag som älskar snö! Så idag ska jag ut o gå massvis, fast inte lika mycket som igår. Nog inte ens hälften...

Idag har jag tvättat min katt... Så liiiiten hon blev när hon var alldeles våt. Tänk att det kan vara så mycket päls på en katt! Så nu efter tvätt och föning (måste jag göra annars fryser hon) är hon världens finaste katt igen!

Nu ska jag skriva CV till ett jobb jag ska söka. Håll tummarna allihop.

Efter det blir det att baka! Och det blir inte muffins som jag trodde utan något annat gott! Ni får se! Jag lovar att lägga upp receptet!

Ha en underbar dag!


Shear Genius...

.... är det dags för nu på TV3... Sen blir det zappning mellan det och Top MOdel.
Och en stoooooor mugg Glögg blir det nog med. Med spiritus i... Känns som det behövs idag....

Vad har ni alla hittat på under denna trettonhelgen?

Tävling!

För alla er som vill vinna ett snygg nagellack från Depend så klicka in er på:

http://monkann.blogg.se

Frisk luft i överflöd!!

Idag gick jag upp seeent... kl 10. Det är inte likt mig alls. Men jag var så sjukt trött igår att ögonen korsade sig när jag skrev på datorn... Då är det illa. Då är det dags att gå o lägga sig.
Sedan efter frukost och dusch osv gick jag ner för att möta mamsen vid tåget. Tar ca 25min att gå ner dit. Sen gick vi hem. Så cirka 1 timmes promenad där. Vi fikade lite o uppdaterade oss o mös. Sedan efter ca 1,5 timme (vi tar korta men effektiva träffar) så skulle mamsen hem o då promenixa vi ner till stationen o när jag nästan var hemma sedan en timme senare så ringde sambon och ville gå en promenix han med så han mötte upp mig. Vi gick i totalt en och en halvtimme så då hade jag varit ute o gått sammanlagt 2 och en halvtimme. Har varit hemma nu i en timme lite drygt och håller fortfarande på att tina upp och mina ben är så trötta att jag nog inte får liv i dem på ett par timmar till. 21000 steg har det blivit på stegräknaren dock. Det har varit frisk luft i överflöd idag... bokstavligt talat!

Imorgon ska jag baka har jag bestämt. Det ska bli bröd, chokladbollar (eller negerbollar som jag sagt ända sedan jag var liten) som jag är så sjukt sugen på och sen blir det muffins av något slag. Sen bara måste jag göra paj... jag är dödssugen på paj!!!!!!!!

Det kanske är ett fenomen som blir när man går hemma att bli super sugen på mat? Hmm... dags att förnya gymkortet o börja träna med andra ord så man inte lägger på hullet!

En väldigt trött jag...


 

trött som fan...


Slutkörd...

...kan man säga att jag är. Har jobbat extra idag på inventeringen fån 07.00 imorse till 18.00 ikväll. Tog bussen till jobbet 06.18 och tog bussen hem exakt 12 timmar senare, 18.18. Så nu känner man sig lite trött o hängig. Tur att sambon gör maten idag... Luktar så gott! =)

Inga foton har det blivit än idag heller. Jag som ville ta foton varje dag detta året som en liten bilddagbok. :( Men men... det kommer nog upp något bra tillfälle ikväll som är värt att knäppa!

Nu är det god mat som kallar snart och en kall öl med... :)


Croissanter och piroger

Det blev det gjort ikväll! Pirogerna blev med en fyllning av skinka, dijonsenap och ost. Croissanterna blev med Nutellafyllning och hälften utan fyllning alls. Så gott! Men jag fick dem inte så fluffiga som vanliga croissanter brukar vara. Någon som vet hemligheten med att få dem så???

Imorgon ska jag hoppa in extra på inventeringen. Ska jobba från klockan 07.00 tills vi blir klara. Ska bli kul att gå till jobbet. Saknar det faktiskt :(

Nu kallar en varm skön dusch och sedan den sköna sängen för prinsess sömnen.
Ha det gott allihop!


Kallt o underbart!

Jag älskar när det är kallt. Ta på sig långkalingar, underställströja och bylsa på sig med massa varma kläder. Ha kylan bitandes lite i kinderna när man är ute o traskar och sedan när man kommer in få rosiga kinder. Har varit ute och gått två långa promenader idag. Nu ska jag göra piroger och croissanter. Gott....

Bilder från promenaderna idag...


Sköna söndag!

Idag är det en riktigt sådan där sköndag. Ska plocka undan lite, baka lite och laga lite god mat. Gå ut o gå ytterligare en långpromenad och sedan försöka sätta upp mina gardiner i köket. Bara gå o ha det mysigt och ta det lugnt. I min egen takt. Gubben är på jobbet så jag har ingen som stör mig. Ja förutom katten då som vill ha lite uppmärksamhet då o då med kel o lek men det kallar jag inte för att störa. Det är bara mys det också =) Fast hon myser ju mest i sin korg som här nedan.

Är alla nöjda med helgen? Något kul som gjorts?

             

Slut på dagen...

... nu ska jag se på Bourne Identity... äta popcorn och dricka en kall god öl. =)
Det blev mycket god mat hos svärföräldrarna... Köttfärspaj och chokladtårta.... mmmm...


Mysigt ljus!

Detta ljuset är så fint! Vill ha fler sådana men hittar inte fler =(


Ny design? Hjälp någon?

Är det någon som känner någon som kan och har tid att hjälpa mig med min blogg design?

Grå dag...

Idag är det supergrått... Det blir ingen solnedgångsbild... Finns ju inget att ta på mer än gråa moln :(

Idag har det varit en liten tur på stan i reabutikerna men jag hittade absolut ingenting. Så tråkigt. Jag o sambon fikade på det fina Italienska fiket och åt världens godaste cheesecake. Den bara smälte i munnen och var så perferkt tillagad! Dyr som fan men det var det värt.

Annars är det slapp i soffan med katten som har bestämt sig för att vara extra myskatt idag tydligen :)
Nu ska det hem till svärföräldrarna och fira svägerskan och sambons farmor. Skönt att de fyller år på samma dag! Hoppas att det blir något smarrigt till middag!

Tjillevippen!





Underbar kärlek...

Det är jag och älsklingen mot världen tillsammans...
Ingen kärlek är starkare än vår...
Vad skulle jag göra om inte du fanns i mitt liv?
Jag älskar dig min underbara pojkvän!
Du är bäst i hela universum!



Solnedgångarna...

Jag har bestämt mig för att fotografera alla solnedgångar i mån av möjlighet detta året... Jag börjar med 1 januari....



Nytt kapitel i livet

Jag har avslutat några kapitel i mitt liv och lämpligt nog var alla till avslut lagom till nyår! Nu är det ett nytt kapitel som trätt i kraft och även ett nytt år. Jag vet att detta året skall komma att bli något av de bästa åren någonsin i mitt liv. Det tänker jag se till. Och de som försöker eller hittar på något för att göra så att det inte kommer bli så, kommer råka illa ut. Jag är mer självsäker och har bättre självförtroende än vad jag har haft på mycket lång tid. Det är jag mot världen nu!! =D

Som ni har märkt så har jag inte varit så aktiv här inne under december månad. Det beror på att jag har jobbat räven av mig bokstavligen. Har jobbat alla helger och bara varit ledig en dag i veckan i stort sett. Detta har ju gjort att jag varit sjukt trött hela tiden och inte orkat kolla TV eller sitta vid datorn. Men nu är jag på fötter igen!

Mitt vikariat på jobbet har gått ut och nu är jag arbetslös. Det kommer jag nog tycka är skönt första veckan och sedan kommer jag klättra på väggarna av rastlöshet! Men det öppnar även upp nya möjligheter för mig. Jag kan nu äntligen hinna må riktigt bra då jag ska sluta med medicinen snart (yay!), skriva klart mitt examensarbete och ta min examen, få i ordning i lägenheten och kunna gå och träna på alla de roliga passen på gymet som jag inte kunde göra innan för att jag jobbade alltid när de var.

Om jag har något nyårslöfte? Japp! Att sätta mig själv i första hand, fokusera på att jag ska må bra istället för att tänka på alla andra exakt hela tiden.

Nyårsafton var riktigt bra! Med goda vänner åts det 3 rätters middag som min underbara sambo gjort här hemma innan det begavs sig till Malmö på fest. Men gissa vem som däckade först? :-P Det var ingen bra idé att dricka alkohol även i den lilla mängden jag gjorde för jag var så trött redan och det bara spädde på det att jag gosade ner mig under min sambos stora Canadian Goose jacka på Frejas säng och somnade.

Men tack alla för allt under 2008 och hoppas ni följer med mig under 2009!

Förrätten... räkmacka med handskalade räkor och hemmagjord majonnäs.Huvudrätten, entrecôte med potatisterrine, vitlöksfrästa champinjoner, grillad zucchini och fetaoströraDesserten; Vaniljpannacotta med mörk choklad bruten över med pudrad kakao

RSS 2.0